DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Auvergne (Auvèrnha of Auvèrnhe in het Occitaans)

De Auvergne is een regio in het zuidelijke centrum van Frankrijk, in het Centraal Massief. De inwoners worden Auvergnats en Auvergnates genoemd. De regio Auvergne is een gebied dat is is samengesteld uit vier departementen: Allier (03), Cantal (15) Haute-Loire (43) en de Puy-de-Dôme (63). Auvergne dankt zijn naam aan het Gallische volk de Arverni, waarvan Vercingetorix de koning was ten tijde van de Romeinse invasie.

In de Middeleeuwen werd Auvergne in vier feodale gebieden versnipperd: het graafschap Auvergne, het bisschoppelijk graafschap Clermont, het graafschap Dauphiné van AUvergne en het hertogdom Auvergne. Deze vier vormden tot aan de Franse recolutie de zelfstandige Franse provincie Auvergne. In 1970 werd deze provincie in de vier departementen verdeeld die we vandaag de dag kennen.

De hoofdstad van Auvergne is Clermont-Ferrand. Een groot deel van het gebied van Auvergne wordt bedekt door het Centraal Massief, een oud vulkanisch gebergte dat zich over bijna een zesde van de totale oppervlakte van Frankrijk uitstrekt. Als berggebied is Auvergne derhalve onderworpen aan het reliëf van de historische hoofdlijnen van communicatie in Frankrijk, zoals de loop van de Rhône en de Atlantische kust. Deze insluiting duurt vandaag voort, ondanks de wil die door de instellingen te kennen wordt gegeven om de implementatie van infrastructuur te bevorderen die gebiedsoverstijgende communicatie mogelijk zou moeten maken. Deze situatie heeft de economische ontwikkeling in de steden niet bevorderd en de insluiting is een van de factoren die hebben bijgedragen tot de stagnatie, en zelfs de demografische regressie van het gebied. Hierdoor werd het na de oorlog als het centrale deel van «de diagonaal van de leegte» beschouwd.

bron: wikipedia, http://nl.wikipedia.org/wiki/Auvergne

Links

Auvergne l'effet volcan - www.auvergne-tourisme.info/nl/index2.php
een ontdekkingsreis door de natuur van de Auvergne

Regio-informatie over de Auvergne - www.gites.nl/regioninfo/16/8/
Klik links op de link Puy-de-Dôme voor meer informatie over ons departement

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 © Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.