DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Klimaat in de Combraille

Zomer:

De Puy-de-Dome kent strenge winters en vrij warme zomers. In het hoogseizoen kan het vooral op de laagvlakten en in de dalen heet zijn. In de bergen en op de hooggelegen plateaus zoals de Combraille is er bijna altijd wel een koel briesje om de zonnewarmte te verzachten. 's Avonds kan het soms flink onweren, waarna het meestal snel weer opklaart.

Voor- en najaar:

Het gebied is niet voor niets zo groen. Meestal valt er elke week wel een buitje. Vanaf mei loopt de temperatuur snel op tot ver boven de twintig graden. In de herfst is het weer wat wisselvallig, niet zo zeer wat betreft regen maar wel wat de temperatuur betreft. Tijdens de wandelingen valt daardoor erg veel te zien en is er een rijk planten- en dierenwereld.

Winter:

's Winters is de Puy-de-Dome een sneeuwparadijs (skin en langlaufen), al kunnen er ook ijskoude noordenwinden over de streek gieren. Vooral la Bourboule en de Puy-de-Sancy zijn erkende skigebieden die in Nederland weinig bekendheid geniet. De skigebieden bevinden zich een uur rijden van onze boerderij. Op de hoogvlaktes blijft de sneeuw lang liggen voor heerlijke wandelingen.

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.