DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Puy de Dôme

Le pays des Combrailles beslaat bijna een derde deel van het departement Puy de Dôme. Het landschap bestaat uit bospercelen en weidegronden, verdeeld door lage en hoge hagen. De heuveltoppen en dalen zijn begroeid met eikenbossen, beuken, berken en naaldbomen. De diepe dalen (gorges) vanaf Pontaumur tot aan Chouvigny in de Allier vormen de mooiste Gorges van het Departement Puy de Dôme.

Het is een ideale streek om heerlijk te wandelen en te genieten van de vele pittoreske dorpjes en mooie steden zoals; Clermont Ferrand, Riom, Vichy en Montluçon. Het gehele jaar kunt u volop genieten van de vele feesten, festivals en brocantes die gehouden worden.

Ook de visliefhebber heeft in de omgeving ruime keus aan visstekken en vissoorten. De rivier de Sioule ligt op 15 minuten rijden, er zijn verschillende spectaculaire uitzichtpunten zoals bij Chateau Rocher of bij Queuille. Bij de Fades des Beserves (een schitterend stuwmeer) is een van de hoogste spoorbruggen van Europa te bewonderen.

Er zijn diverse thermale baden/stadjes (Vichy, Neris les Bains) in de omgeving. In Neris les Bains staat een prachtig oud badhuis met een warmwaterbron die al gebruikt werd door de Romeinen. Hier kunt u heerlijk ontspannen en tot rust komen.

Een dagje gezellig winkelen, kunt u in Montluçon, Vichy of Clermont Ferrand op 45 kilometer afstand.

In "Vulcania" kunt u de geschiedenis van het Centraal Massief met zijn vulkanen beleven.

De wintersport gebieden van Puy-de-Sancy en Mont Doré met sneeuwgarantie vanaf de kerst tot april zijn in een uur bereikbaar.

In de Combrailles is nog ongerepte natuur te vinden, zoals in het dal van de Sioule. Het is een Natura 2000 gebied (dus Europees geklasseerd) en een belangrijke habitat van talloze vogelsoorten, waaronder zeldzame roofvogels als de zwarte en de rode wouw, de dwergarend en zelfs de reusachtige oehoe, Europa's grootste uilensoort. Tussen Saint Gervais d´Auvergne en Sauret Besserve is een vogelobservatiepunt waar u ook een fantastisch uitzicht heeft over de keten van vulkanen.

De dichtstbijzijnde wijnen komen uit de wijngaarden bij Saint Pourçain sur Sioule in de Allier. Deze wijngaarden behoren tot de oudste van Frankrijk. Bekende kazen uit de Auvergne zijn de Cantal, Fourme d'Ambert en Bleu d'Auvergne en niet te vergeten de heerlijke geitenkaasjes. Montaigut heeft hiervoor een speciale route uitgezet.

Links

Puy de dome - members.chello.nl/~a.hekstra2/Puy de Dome
Een heel onderhoudend website over het ontstaan, geschiedenis en haar steden

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 © Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.