DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Wandelingen.

De streek Combrailles leent zich bij uitstek voor heerlijke wandelingen. Het landschap is golvend en deels bebost en deels met landerijen; voornamelijk met extensieve veeteelt, zodat de natuurlijke omgeving behouden is gebleven.

Vanuit bijna elke stad en dorp zijn wandelingen uitgezet, zodat u telkens een andere streek kan bekijken. Langs onze boerderij lopen 3 wandelroutes. Omdat de meeste routes langer dan 2 uur duren, hebben we zelf ook wat kleinere routes beschreven, zoals:

1. Rondje Plan d’eau La Prade.

Achter de boerderij ligt het recreatiemeer la Prade, waarin volop gevist en gesurft mag worden. Om het meer loopt een pad, zodat men binnen het uur een leuke wandeling kan maken. In het meer zitten o.a. aalscholvers en in het achtergelegen terrein zitten veel beverratten. Ook ziet men regelmatig herten lopen.

2. Rondje vallei.

Een wandeling van een uur naar de andere kant van de vallei en via de GR-route weer terug. Hier kan men ervaren hoe het landschap zijn natuurlijke rust en flora/fauna heeft behouden; veel fruitbomen en notenbomen, zoals de hazelnoot, walnoot, etc. Ook veel braamstruiken waardoor het in september snoepen is.

3. Rondje Montaigut

Via binnenweggetjes naar Montaigut, waar de oude vestigingsmuren nog staan. Hier vandaan heeft men een schitterend uitzicht op de omgeving. Via het recreatiemeer La Prade loopt men weer terug.

4. Rondje bos.

Even naar de andere kant van de berg rijden, waar het bos van Le Quartier is. Leuke wandeling met uitzichten op Saint-Eloy en de omgeving. Vooral in voor- en naseizoen veel wild en natuurlijk vogels. Leuke doorkijkjes op de velden en daardoor nog meer kansen om herten en zwijnen te zien.

Mocht u de smaak te pakken hebben gekregen dan staan er in onze database nog veel meer leuke wandelingen!

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 © Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.