DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Route beschrijving.

Smartphone
Vanaf medio juni 2017 zijn er voor gebruik van uw smartphone vanuit Nederland of België geen extra kosten meer voor gebruik van internet uit uw bundel in de EU. Wij raden u dan ook, wanneer uw auto geen navigatie met verkeersinformatie heeft, om de route te plannen met behulp van een app zoals Waze, Google Maps of Waze. Dan rijdt u probleemloos naar Les Gicons!

Tomtom / Navigator / GPS coördinaten
Als u beschikt over een tomtom of ander navigatieapparaat kunt u met de volgende instellingen makkelijk de weg naar Les Gicons vinden.

Instellen op basis van adres: Navigeer naar...,
Adres, Straat en huisnummer,
Plaats: Montaigut,
Straat: Les Gicons,
Kruising: Willekeurig
 
Instellen op basis van coördinaten:

Navigeer naar ...,
[volgendeschermknop],
Breedtegraad Lengtegraad,
Breedtegraad N: 46.17716 [OK]
Lengtegraad E: 2.78820 [OK]
 

Op sommige navigatieapparaten is het nodig een land te kiezen, Selecteer land: Frankrijk .

1. Amsterdam - Montaigut via de 2e ring om Parijs

Via Utrecht - Breda - Antwerpen - Gent (Gand) - Lille (Rijssel) - Paris (Parijs) - Orléans - Bourges - Montmarault - Montaigut.

Neem de tolweg van Lille naar Parijs. Als u het vliegveld Charles de Gaulle passeert; goed op te letten. Neem de afslag rechts naar Paris Est (dus niet naar Ouest). Neem de A3 Richting Bordeaux. Volg de borden Créteil. Je zit nu op de A86. Blijf de borden Créteil volgen. Wanneer je de borden naar Bordeaux ziet, deze volgen om op de A6 en daarna op de A10 te komen. Volg de borden Bordeaux tot je borden Clermont-Ferrand/Orléans ziet. In Orléans; ga dan richting Clermont-Ferrand. Neem de afslag Montmarault (dat is afslag nummer 11). Op de rotonde volg je eerst Montlucon en als je Montmarault bent ga je bij de rontonde linksaf. In Montmarault bij stoplichten linksaf de D-13 op richting Montaigut. Volgen tot N-144; dan linksaf. In Montaigut bij rotonde rechtsaf richting Virlet; let op niet de 1e maar de 2e afslag rechts is D-79 richting Virlet en na 800 meter weer rechts bij het bord Les Giscons.

2. Amsterdam – Montaigut-en-Combraille via de 2e ring om Parijs en de bomenroute
   (goedkoopste en snel)

Via Utrecht - Breda - Antwerpen - Gent (Gand) - Lille (Rijssel) - Paris (Parijs) - Cosne sur Loire - Nevers - Moulins – Montmarault - Montaigut.

Neem de tolweg van Lille naar Parijs. Als je het vliegveld Charles de Gaulle passeert; goed op te letten. Neem de afslag rechts naar Paris Est (dus niet naar Ouest). Neem de A3 Richting Bordeaux. Volg de borden Créteil. Je zit nu op de A86. Volg als je op de A86 bent niet de afslag naar Bordeaux maar volg de borden Evry - Lyon om op de A6 te komen. Volg op de péage de borden Vers A77 Lyon - Auxerre. Neem de Afslag A77 Nevers - Montargis. Deze tolweg - de bomenroute - gaat voorbij Cosne sur Loire over in de N7. Volg deze weg tot na Moulins. Als de rondweg rond Moulins weer 2-baans wordt krijg je aan je rechterhand de afslag naar de N-79. Deze rijdt recht op Montmarault aan; eerst de snelweg over. Op de rotonde volg je eerst Montlucon en rij je Montmarault in. In Montmarault bij stoplichten linksaf de D-13 op richting Montaigut. Volgen tot N-144; dan linksaf. In Montaigut bij rotonde rechtsaf richting Virlet; let op niet de 1e maar de 2e afslag rechts is D-79 richting Virlet en na 800 meter weer rechts bij het bord Les Giscons.

3. Amsterdam – Montaigut-en-Combrailles via de Francilienne (A104/N104) en de bomenroute
   (goedkoop en rustig)

Via Utrecht - Breda - Antwerpen - Gent (Gand) - Lille (Rijssel) - Paris (Parijs) - Montargis - Nevers - Moulins - Montaigut.

Neem de tolweg van Lille naar Parijs. Als je het vliegveld Charles de Gaulle passeert, gaan we over de Francilienne, de buiten ringweg rond Parijs die op de kaart is aangegeven met blauwe stippen. Zonder oponthoud doe je hier ongeveer drie kwartier over, de ringweg is ongeveer 70 kilometer lang. Neem de afslag rechts naar Paris Est (dus niet naar Ouest). Neem de A3 richting Lyon. Neem de A104 naar Lyon. Je bent nu op de Francilienne. Houd rechts aan en volg de borden N104 naar Lyon. (let op: 104 wordt wisselend N-104 of A -104 genoemd) Volg het bord Lyon A6 en verlaat de Francilienne. Volg de A6 en sla af naar de A77 richting Clermont-Ferrand en Moulins. Deze tolweg - de bomenroute - gaat voorbij Cosne sur Loire over in de N7. Volg deze weg tot na Moulins. Op de rotonde volg dan eerst Montlucon en rij je Montmarault in. In Montmarault bij stoplichten linksaf de D-13 op richting Montaigut. Volgen tot N-144; dan linksaf. In Montaigut bij rotonde rechtsaf richting Virlet; let op niet de 1e maar de 2e afslag rechts is D-79 richting Virlet en na 800 meter weer rechts bij het bord Les Giscons.

 Montaigut - Amsterdam via de
              bomenroute en de Francilienne (A104/N104)
Montaigut - Amsterdam via de bomenroute en de Francilienne (A104/N104)

Terugweg

De terugweg is identiek aan de heenweg, dus vanaf Les Giscons linksaf de D-79 op en in Montaigut bij de stoplichten weer linksaf. Buiten Montaigut 1e weg rechts waar al borden de snelweg aangeeft. Afhankelijk de gekozen route rijdt u bij Montmarault de snelweg A -71 op of vervolgt u de weg naar Moulins voor de A -77.

Bij Moulins gaat u eerst de rivier de Allier over en komt u bij een verkeersknooppunt; 1e afslag naar St. Pourcain/Vichy niet nemen, dan afslag Moulins/Paris; dit is de goede afslag; rechtdoor zou u naar Macon gaan, maar dat is dus de verkeerde weg!

Als u op de A -10 of A -6 Parijs nadert, neemt u de afslag N-104 of A -104 voor de rondweg Francilienne; Lille wordt niet direct aangegeven bij de afslag N-104 en soms wordt A -104 gebruikt. Men verwijst ook naar de A-1 die naar Lille gaat, vervolgens worden de verwijzingen A1 en Lille wisselend gebruikt.

Wij wensen u een goede reis!

 

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 © Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.