DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Omgeving.

Montaigut-en-Combraille ligt in de streek Combrailles. De streek Combrailles ligt voor het massief Le Mont Doré met als bekendste berg Puy-de-Dôme. Op de vlakbij gelegen Puy-de-Sancy kan in de winter worden geskied en is in de zomer een schitterend wandelgebied. De gemiddelde hoogte van de Combrailles is 600 meter, die het klimaat minder heet maakt dan in lagere gebieden. De streek kenmerkt zich door de heggen tussen de landerijen, de bossen en de meren. Belangrijke rivieren zijn de Cher, de Sioule en natuurlijk de Allier.

  De buurtschap Les Giscons ligt ten westen van Montaigut aan de D-79 bij het meer La Prade. Dit recreatiemeer ligt ongeveer 80 meter achter de boerderij en is geschikt voor vissen en surfen. Er loopt een wandelpad om het gehele meer en er is ook een speelplaats voor kinderen. Zwemmen kunt u het beste bij Lapeyrouse aan de D-988 op 6 kilometer afstand, waar ook een zandstrand is.
Vanaf onze boerderij zijn drie gemarkeerde wandelingen en in onze bibliotheek hebben we verschillende wandelingen in de omgeving opgenomen. In het tegenover gelegen bos zijn ook verschillende wandelingen mogelijk.  

Bekende steden zijn Clermont-Ferrand op 45 kilometer met veel winkelmogelijkheden.Saint-Eloy-les-Mines is een actief stadje met uitgebreid winkelbestand op 3 kilometer. Montluçon op 30 kilometer heeft een belangrijke streekfunctie en heeft een gezellige binnenstad. Vichy ligt op 40 km en is wellicht het meest bekend om zijn bronwater. Het is een mooie stad aan de rivier de Allier met een prachtige binnenstad.

In onze bibliotheek hebben we een PC staan waar we d.m.v. een database informatie verzamelen over markten, braderieën. We nodigen iedereen actief te helpen deze database verder aan te vullen!

 

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 © Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.