DogsOnHoliday,
Honden gratis mee !

Wat te doen en te zien met de rolstoel

Hoewel de Puy-de-Dome door zijn geaccidenteerd terrein niet echt gemakkelijk terrein is voor de rolstoeler, heeft het gelukkig voldoende dingen om te doen en te bekijken. De mensen van de Puy-de-Dome zijn erg behulpzaam en aardig, hoewel de meeste slecht engels spreken of verstaan. Daar waar publieke toiletten zijn wordt dat vermeld.

Wandelen

La Prade – Montaigut-en-Combraille.

Achter de boerderij is een recreatiemeer met een goed begaanbaar pad; elke dag zie je iets anders en de honden kunnen er zwemmen.

Er zijn verschillende plekjes vlakbij het water en zowel zon- als schaduwplekken.

Het is zeer geliefd bij de vissers die vooral op karper vissen.

 

Plan d’eau – Lapeyrouse

In Lapyrouse is een heerlijk zwemmeer met een groot zandstrand.

Het zandstrand is verboden voor honden, maar het grootste deel van het terrein aan het meer bestaat uit goed onderhouden grasvelden en hier zijn honden wel toegestaan.

Ook is er een goed begaanbaar pad om het meer met veel picknickbanken zowel in als uit de zon.

Plan d’eau Saint Eloy-en-Mines
Dit plan d’eau ligt dicht bij Saint Eloy en heeft ook een zandstrand waar honden zijn verboden, maar waar eveneens op de goed onderhouden grasvelden honden toegestaan zijn. Om het meer is een goed begaanbaar pad met heerlijke grasvelden in en uit de zon.

Te Zien.

Markt in Saint Eloy-en-mines
Op zaterdagmorgen is er de weekmarkt die een sterke streek funktie heeft en meestal zeer druk is. U kunt hier de locale producten kopen; groente, fruit, kazen en vis. Ook zijn er veel kledingzaken, snuisterijen en tassen. Meestal wordt de markt afgesloten met de aankoop van een poule fermier; een forse gegrilde kip die uitstekend smaakt. Hoewel er veel stoepranden zijn, kun je je toch nog redelijk verplaatsen.

Vichy
Een prachtige stad aan de Allier, waar de rolstoeler redelijk zich verplaatsen kan. Allereerst kun je het Parc D’allier bekijken; daarvoor parkeer je de auto op de J.F. Kennedyboulevard; een prachtig park langs de Allier, waar de mensen graag verpozen, hardlopen, honden uitlaten en op de rivier wordt geroeid, gezwommen en op het strand wordt volleyball gespeeld. Al met al een erg plezierig gebeuren.

In de stad kun je het beste de auto parkeren in de overdekte garage op de Avenue des Celestins, waardoor je snel in het centrum bent. Vooral in het wandelgebied en de overdekte wandelgalerij kom je als rolstoeler uit de wielen. Niet alle winkels zijn makkelijk toegankelijk maar de vele terrasjes en warenhuizen vergoeden veel.

Clermont Ferrand
In deze studentikoze stad kan men gezellig winkelen; alleen rondom de zwarte kathedraal zijn de straatjes soms erg steil; veel warenhuizen en terassen. De bestrating is niet altijd rolstoelvriendelijk, maar over het algemeen kan men zich redelijk verplaatsen; er zijn voldoende parkeergarages met lift aanwezig.

Vulcania
Het themapark Vulcania is vlakbij Clermont-Ferrand en heeft zich gecertificeerd met het label tourisme en handicap; via hun website vulcania.com kun je veel informatie verkrijgen. Het thema is het ontstaan van vulkanen en wordt in een heel breed verband gebracht; hier kan men op een mindere dag heel lang met veel plezier verblijven.

Uitdrukkelijk vragen we uw medewerking om uw suggesties met ons te delen, zodat elke rolstoeler nog beter uit de wielen komt.

 

Les Gicons - 63700 Montaigut-en-Combraille - Puy-de-Dome (Auvergne) - France
Telnr. 0033-473851826 -- Email direct: lesgicons@gmail.com
2008-2017 © Copyright Les Gicons. All rights reserved. Read Legal policy and Privacy policy.